Kot smo lahko slišali na sinočnjem občnem zboru Društva Ljudskih godcev Stari Meh iz Lazca, ki je bil zelo dobro obiskan, epidemija ni bistveno uplivala na delovanje društva, saj smo že v minulem letu zadihali s polnimi pljuči. Preko leta smo izpeljali večino zabavnih in kulturnih prireditev, vsekakor pa smo najbolj zadovoljni z množično obiskanim in odmevnim Laškim sejmom.
Tudi primarna dejavnost društva, gojenje in poučevanje harmonike, ni zamrla, saj ima že nekaj let vajeti v rokah uspešna glasbenica Nika Rutar iz Tolmina. Oktobra lani sta dva njena učenca dosegla zavidljiv rezultat na Slakovem tekmovanju v Mirni peči. Anžej Krapež je osvojil zlato, Jan Zajc pa bronasto medaljo.
Vsi člani društva pa so lahko ponosni na pozornost, ki nam ga je namenila Občina Cerkno. Ob letošnjem občinskem prazniku je društvo prejelo najvišje Bevkovo priznanje.
Za svoje delovanje imamo v zadnjih letih zelo dobre pogoje v okviru športnega igrišča in večnamenskega objekta, ki sta med letom zelo dobro obiskana.